Westworld и развојот на свеста, човештвото и приказните – епизода 5

Моќта на политичките пораки (и дали ги има) во „Паразит“ и „Џокер“
March 4, 2020

Westworld и развојот на свеста, човештвото и приказните – епизода 5

Разговараме со Ана Блaжева за нашата омилена серија Westworld, веднаш по завршувањето на нејзината трета сезона. Во фокус ни се приказните кои серијата ни ги раскажува, нивната важност и релевантност. Разменуваме размислувања за настаноците на свеста и колку стварно сме свесни, кон што е насочено човештвото и дали ни има спас :)
Дали насилството и деструктивноста или насочувањето кон позитивните нешта е она што ќе преовлада во светот? И каква револуција за промена навистина ни е потребна? - се уште дел од прашањата кои ги обработивме Не стигнавме да опфатиме теми како теоријата за свеста или реалноста како симулација, слободата на жените како киборзи и , но го оставаме ова за некоја следна тема.
Билјана
Билјана
Филм ми е прва љубов, пишување втора, психологија трета, комуникации четврта. Овој подкаст е дете на една потсвесна оргија меѓу сите нив. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *